Eksem af dårlig fordøjelse

Allergiske reaktioner i kroppen kan også udløses, hvis man ikke nedbryder sin mad ordentligt. F.eks. skal proteinstoffer normalt nedbrydes til højst 2 aminosyrer, før de optages i kroppen.

Ved en dårlig fordøjelse, kombineret med en utæt tarmslimhinde, som mange har på grund af en dårlig kost og forkert tarmbakterieflora, og eller grundet belægninger, kan man optage stumper af ikke helt nedbrudt protein, f.eks. 7-8 aminosyrer i kæde, og de virker som hormonlignende stoffer – peptider, der dels forstyrrer immunsystemet, dels kan virke som gifte på hjernen og nervesystemet.

Peptiderne udskilles med urinen, ofte først efter flere måneder, og kan påvises hos bl.a. Nordic Laboratories i København, der også kan undersøge for andre forstyrrelser i mave-tarmfunktionen.

En sund og afbalanceret tarmbakterieflora har stor betydning for hudens tilstand og modvirker eksem. Allerede den gravide mor skal sikre sig, at hendes tarme indeholder de rigtige og sunde bakterier. En sund balance i tarmbakteriefloraen er livsnødvendig for udviklingen af immunsysteme. 

En anden mulighed er at tage tilskud af Probiotika der giver en meget sund og god tarmbakterieflora, hvor sygdomsfremkaldende bakterier og svampe ikke kan trives. Probiotika kan købes her på min webshop el i helsekost butikker landet over. jeg anbefaler den fra NDS ENGHOLMGRUPPEN (Opløses i lunken vand bland evt halv kogt vand med koldt vand la stå ca 15 min rør op og indtag inden senge tid