COLON HYDRO TERAPI (TARMSKYLNING) LUKKET SYSTEM

Tarmskylning

Oppustet, irriterende mave eller smerter fra maveområdet kan afhjælpes med en tarmskylning.

VIGTIG INFO OM METODEN COLON HYDRO TERAPI.

Det er vigtigt at du henvender dig til en klinik hvor man er uddannet både colon terapeut og sygeplejerske el uddannet og arbejder under supervision af enten en læge el sygeplejerske, da dette sikre både optimal sikkerhed amt tilfredshed grundet både faglighed og kompetancer indenfor tarm sygdomme , medicin og pligt til at henvise til læge ved mistanke om alvorlige sygdomme. Der findes en del klinikker hvor der udføres tarmskylning hvor metoden er et åbent system hvor speklet (røret) i endetarmen opsættes a klienterne selv og hvor man ligger selv imens behandlingen udføres.

DETTE fraråes da det både er uhensigtsmæssigt af hensyn til din sikkerhed, men ligeledes for at kunne gi dig den bedste vejledning om opretholdelse af din sundhed udfra vurdering under behandlingen og den efterfølgende samtale om dit individuelle forløb.  Det er vigtigt at du samtidig med din behandling kan få vejledning og oplysning om, hva der kan være årsag til dine gener for at du bedre selv kan gøre de ændringer der også skal til mht din livsstil m.m.

Derudover er det vigtigt at den der udføre skylningen udfra grundig observation af dit affald samt grundig massage af din mave kan vurderer og fortælle dig mulige årsager til dine symptomer og deruda tilrette lægge dit individuelle forløb. 

udfra grundig observation af dit affald samt skånsom massage  på maven får du en sygeplejefaglig vurdering af dine symptomer, samt mulige årsager til hvorfor de er opstået udfra vurdering af dit affalds udseende, konsistens, farve osv.  Vejledning om Tarmskylning kan  også foregå på flere forskellige måder. Nogle klinikker vejleder og om enkelte bhandlinger, hvilket vi ligeledes fraråder, da det tar tid og mere end 1 - 2 og 3 behandlinger at løsne gamle belægninger og tømme en tarm for mange års ophobede affald. Derfor aftales der et individuelt forløb for dig således at du trygt kan komme af med dit affald og de gener dette må ha medført for din sundhed. For hver skylning kommer der mer og mer affald ud som følge af det blir mere og mere blødet op hvorved du igennem forløbet ligeledes fra gang til gang oplever forskellige symptomer (kortvrigt) som tegn på dit affald kommer ud af din tarm. 

(se problemstillinger det kan afhjælpe)

Man kan ikke undgå at skylle nogle gode tarm bakterier ud MEN formålet med behandlingen med colon hydro terapi er bl.a. at fjerne de gamle belægner således at din tarm SELV danner alle de gode helbredsfremmende bakterier den har brug for for at opretholde et sundt helbred. derudover tilrådes det under forløbet at tilføre daglig probiotika i form af pulver evt fra nds engholmgruppens sortiment da dette vil optimerer dine resultater med behandlingerne. (obs skal opløses i lunken vand IKKE kogt vand) og la stå 15 min inden indtagelse )

Denne metode kaldes colon hydro terapi og foregår på den mest skånsomme måde, bl.a. ved et tryk på 2.5 pci som er det samme tryg som tarmen selv arbejder med når den laver sine bevægelser (peristalitik). derudover er der IKKE tilsat hverken kemilalier el salt i vandet, men er helt anmindeligt filtreret vand. 

Er det farligt eller ubehageligt ?

Speklet, der lægges op i endetarmsåbningen, ligger kun knap 3 cm oppe og kan således ikke beskadige tarmen. Ved mistanke om hæmorider, rifter, bylder eller andet, der kan blokkerer/ generer indførelsen af speklet, undersøges endetarmsåbningen og den nederste del af endetarmen omhyggelig, inden eventuel indførelse af speklet. Der anvendes altid rent engangsmateriale, så der er ingen risiko for overførsel af bakterier.
 
Der anvendes meget lavt vandtryk, aldrig højere end, hvad der naturligt er i tarmen. Vandet næsten drypper ind, så der er ingen risiko for, at vandtrykket kan beskadige tarmens slimhinde. Der er på verdensplan over de sidste 27 år beskrevet 6 tilfælde med komplikationer, som alle har skyldes bylder ved endetarmsåbningen eller at der ikke er anvendt korrekt engangsmateriale
 

Hvad er effekten af tarmskylning?

Tarmskylning renser tarmen for gammelt ophobet afføring, stimulerer tarmens egne bevægelser, øger blodgennemstrømningen i tarmslimhinden, hvorved den både bliver tæt, så affaldsstoffer forhindres i at sive ud i blodbanen og tarmslimhindens egen produktion af signalstoffer og hormoner øges. Der er gennem de sidste blevet stor opmærksomhed omkring tarmfloraens betydning for såvel, immunforsvaret, insulinfølsomhed og en række alvorlige sygdomme og erfaringen er, at tarmskylning sammen med kostvejledning hjælper til at genetablerer en god sund tarmflora med positiv indvirkning på helbredet.

Er der dokumentation?

Der er efterhånden meget dokumentation omkring tarmfloraens indflydelse på immunforsvaret og forskellige sygdomme andre steder i kroppen, ligeledes er er dokumentation omkring tarmslimhindens produktionen af signalstoffer og hormoner samt insulinfølsomhed. Mange steder i udlandet fx USA, Tyskland og England er begrebet Leaky Gut – altså utæt tarm helt anderkendt. Videnskabelig studier, der danner baggrund for anderkendelse i den medicinske verden, er stort og meget dyrt at gennemfør og kræver derfor ofte en kommerciel interesse heri. Tarmskylning udføres af små solo klinikker uden mulighed for at gennemføre en sådan dokumentation og bygger derfor på erfaring og sund fornuft.
 
 

 

 

Læs mere om tarmskylning

En tarmskylning er en udrensning af din tyktarm (colon), der finder sted ved brug af rent, helt naturligt vand. Ved at skylle endetarmen igennem med flere liter vand, fjerner man rester og ophobet afføring.

Tarmskylning er typisk en nødvendighed, hvis du oplever problemer med din fordøjelse, har en irriteret tyktarm eller pludselig oplever at føle dig oppustet, have anderledes afføring eller døjer med smerter fra maven. Alle disse symptomer skyldes typisk en irritabel tyktarm, og vil typisk aftage umiddelbart efter du har fået foretaget en tarmskylning, hvor den ophobede mængde afføring skylles bort. Det giver dig en sund og rask fornemmelse i kroppen, og fjerner tankerne fra gener med maven og irriteret tyktarm. 

 

Hvordan foregår det?

Når du får foretaget en rensning af tarmen vil du blive lagt på ryggen i et behageligt og afslappet miljø, hvor du får placeret et rør ved endetarmen. En slange vil sende behageligt, rensende vand igennem tyktarmen, mens en anden vil sende bakterier, ophobet afføring o.l. i kloakken, hvor det hører hjemme.

Processen strækker sig typisk omkring tre kvarter, hvorefter du vil kunne forvente at føle en øget lethed i kroppen, takket være fraværet af de typiske symptomer fra en irriteret tyktarm (træg mave, dårlig ånde, kvalme og andre utilpasheder). Du forlader altså klinikken med en bedre fornemmelse i maven.

Tarmskylning – sund fornuft el en moderne detox

Tarmskylning var allerede under anvendelse i det gamle Egypten, hvor metoden blev brugt til at afgifte kroppen for affaldsstoffer. I dag er fænomenet blevet ganske moderne, hvilket i høj grad skyldes et spørgsmål om at gøre noget godt for sig selv, der står i kontrast til den stressende moderne livsstil. Derfor bliver tarmskylning benyttet som en detox-kur af kroppen og selvforkælelse på linje med traditionelle velværenydelser som spa, massage etc.

Da tarmsystemet har direkte effekt på en stor del af immunforsvaret aktivitet, er det i dag en naturlig ting at få foretaget proceduren, eftersom mange mennesker ikke gider besvær med maven, men blot er interesserede i at få genetableret den naturlige balance i tarmsystemet og få en sund tarmflora.

Hvilke tegn indikerer behov for tarmskylning?

Når du oplever forstoppelse, som også kaldes hård mave, eller generelle forstyrrelser af tarmfunktionen kan det blandt andet skyldes en irriteret tyktarm.

En irritabel tyktarm kan være resultatet af den typiske livsstil, der føres her i Vesten. Der er tale om den klassiske devise omkring livsstilssygdomme, der er baseret på blandt andet forkert kost, stress og manglende motion. En irritabel tyktarm kan dog også være genetisk betinget, skyldes psykiske betingelser o.l.

De synlige effekter af irritationen i colon vil ofte være udspilet mave, oppustethed, mavesmerter, og problemer med afføringen.

Gode råd til en sund mave

Gode råd til en bedre fordøjelse er motion, at undgå stress og bekymringer, samt det at spise mindre forarbejdet mad, hvilket naturligvis kan være lettere sagt end gjort. Derfor giver vi gerne et par ekstra gode råd i klinikken, og fortæller mere om hvad du kan gøre for at bibeholde en sund mave og en god fornemmelse i kroppen.

Kontakt info@colonklinik.dk og hør hvordan vi bl.a. bogstavelig talt kan hjælpe dig med at få ro i maven