Insulin dannes i bugspytkirtlen, og hormonet er nødvendigt for transport af sukker fra blodet ind i kroppens celler.

Ved insulinresistens og diabetes type 2 findes en nedsat følsomhed for insulin i kroppen. Nogen bruger også udtrykket metabolisk syndrom om disse symptomer.
Vi har erfaring for, at disse patienter ofte har store mængder afføring ophobet i især venstre side af tarmen, hvor det kan trykke på bugspytkirtlen – og at CHT (tarmskylning) sammen med livsstilsændringerne har en positiv effekt.

 Tarmfloraens betydning for type 2 diabetes er markant, viser ny forskning.  Forskning i tarmbakteriernes enorme betydning for udvikling af sundhed eller sygdom er enorm efterhåndenog er nu på få år dokumenteret som særdeles afgørende i forhold til risikoen for udvikling af en lang række sygdomme, herunder bl.a. type 2 diabetes.

Det er forekomsten af særligt to bakteriearter i vores tarmflora, der kan forbindes direkte med udviklingen af insulinresistens. Insulinresistens er forstadiet til type 2 diabetes.

Det interessante er, at du kan påvirke dannelsen og ”opdragelsen” af dine tarmbakterier, afhængigt af, hvordan du spiser. Tarmen anvender maden i dannelsen af tarmbakterier, eksempelvis spiller fibre fra grønsager i særlig grad en rolle i denne forbindelse. De omdannes blandt andet til særlige fedtsyrer, der kan skabe optimale forhold for såvel mælkesyrebakterier som immunforsvarsceller. Cirka 85% af kroppens immunforsvarsceller sidder i tarmen og deres effektivitet og kodning afgøres af det miljø, de omgiver sig med. Derfor er en ren tarm i balance yderst vigtig.