Flere og flere mennesker døjer med Irriteret tyktarm, og får at vide, at der ikke findes nogle behandlingsmetoder, som kan afhjælpe en irriteret tarm el colon irritable, som det kaldes på fagsprog.. Men en irriteret tyktarm er ikke en entydig diagnose – så hvorfor acceptere at døje med smerter /ubehag og  vægtøgning når jeg kan hjælpe dig.

 Visse udløsende faktore som smertestillende medicin, penicillin og antibiotika eller visse fødevarer, kan have indvirkning på udvikling a irriteret tyktarm ligesom visse fødevare samt intolerencer /fødevare alergier og ting du ikke kan tåle kan være årsagen. 

Man ved også at stress og bekymringer kan spille en vigtig del i udviklingen af irriteret tyktarm el direkte pga manglende serotonin dannelse i tarmen være en følge af mange årig irriteret tarm.  Men i mange tilfælde oplever jeg også at skjult forstoppelse - ophobning af gammelt afføring og belægninger samt candida (svampedannelse) Alt sammen kan spille ind på tyktarmens funktion med bl.a. en irriteret tarm til følge.

Heldigvis er der gode muligheder / udsigter til behandling af irriteret tyktarm. Det er nemlig min erfaring, at du kan blive symptomfri med et forløb med colonhydroterapi (tarmskylning). Et sådan tarmskylnings forløb vil lindre irritationen og fjerne den gamle afføring, der ofte er skyld i forstyrrelser i tarmsystemet, som ofte kan give anledning til både oppustethed, mavesmerter, vekslende afføringsmønster, smertefuld luftdannelse og evt. blødning fra endetarmen. Men oplever du symptomer som uforklarlig  blod, vægttab m.m som IKKE er undersøgt af din læge, bør du få dette undersøgt inden et forløb hos mig kan opstartes.

Kontakt mig på colonklinik@gmail.com el mobil 50581165  for at høre mere om colonhydroterapi (tarmskylning) el på facebook på colonklinikken esbjerg el på Holistic healthcare